Nyhed – Få tilskud til at gøre din bolig klimavenlig

Du kan få tilskud til en lang række energiforbedringer af din bolig. Bemærk dog, hvis du skal have tilskud til andet end varmepumpe, skal dit hus fremover være energimærke E, F eller G. Det skal sikre, at tilskuddet støtter de boliger, der trænger mest og giver den bedste klimaeffekt.

Skift til varmepumpe eller få mere isolering, nye vinduer, samt optimer husets drift.

Ansøgningen skal baseres på et gyldigt energimærke.

Du skal have et nyt energimærke, hvis bygningen er ændret, efter at dit nuværende energimærke blev udarbejdet:

Tilskud til varmepumper afhænger ikke af energimærket. Dog skal du – eller boligforeningen, bo uden for et fjernvarmeområde for at søge tilskud til varmepumpe. Man vil gerne have, at flere skifter opvarmningsform til de miljøvenlige varmepumper, og derfor er der større chancer for at få tilskud, hvis man søger om det.

Hvor meget kan jeg få i tilskud?

Tilskuddet er faste beløb, der afhænger af størrelse og typen af din forbedring, f.eks. hvor mange m² væg du efterisolerer.

For momsregistrerede virksomheder er tilskuddet 20 % mindre. Du skal ikke betale skat af tilskuddet.

Hvem kan søge tilskuddet fra Bygningspuljen?

Du kan søge tilskud til både huse og lejligheder, så længe det er helårsboliger. Du kan IKKE få tilskud til sommerhuse eller huse med begrænset helårsstatus.

Hvis du vil søge tilskud til andet end varmepumpe, skal dit hus have energimærke E, F eller G.

Tilskud til køb af energimærke

Under overholdelse af nogle fastsatte betingelser giver Energistyrelsen også mulighed for at søge om tilskud til indkøb af selve energimærket. 

Søg om tilskud her: https://sparenergi.dk/forbruger/boligen/tilskud

Vigtigt er, at man ansøger og får tilsagn om de her tilskud, INDEN man påbegynder energirenoveringen. Man kan nemlig ikke få tilskuddet med tilbagevirkende kraft.”


Kilde: https://sparenergi.dk/forbruger/boligen/tilskud/sadan-soger-du