Nyhed – I 2022 åbner Bygningspuljen for tilskud igen!

Du kan få tilskud til en lang række energiforbedringer af din bolig. Bemærk dog, at det fra september 2021 kun er muligt at få tilskud, hvis din bolig har et energimærke E, F eller G. Det skal sikre, at tilskuddet støtter de boliger, der trænger mest og giver den bedste klimaeffekt.

Ansøgningen skal baseres på et gyldigt energimærke.

Hvis du vil have tilskud til andet end varmepumpe, skal dit hus fremover være energimærke E, F eller G.

Tilskud til varmepumper afhænger ikke af energimærket. Dog skal du – eller boligforeningen, bo uden for et fjernvarmeområde for at søge tilskud til varmepumpe. Man vil gerne have, at flere skifter opvarmningsform til de miljøvenlige varmepumper, og derfor er der større chancer for at få tilskud, hvis man søger om det.

Hvor meget kan jeg få i tilskud?

Hvor meget du kan få i tilskud afhænger af størrelsen og typen af din energiforbedring. Tilskuddet var i 2020 sat, så det dækkede op til 30 % af investeringen. I 2021 bliver tilskudssatserne dog sat lidt ned, så der er penge til, at flere kan få tilskud.

Hvem kan søge tilskuddet fra Bygningspuljen?

Tilskudspuljen er til alle typer boliger og ejerforhold, så længe boligen er registreret som helårsbolig i BBR. Dvs., du kan bruge tilskuddet som fx privatperson i eget hus eller lejlighed og som en andels-, ejer- eller grundejerforening, men faktisk også som virksomhed, forening eller lignende. Momsregistrerede virksomheder får dog 20 % mindre i tilskud.

Tilskud til køb af energimærke

Under overholdelse af nogle fastsatte betingelser giver Energistyrelsen også mulighed for at søge om tilskud til indkøb af selve energimærket. 

For at finde det præcise tilskud til netop din energiforbedring, skal du indtaste din adresse og beregne tilskuddet på: https://sparenergi.dk/forbruger/boligen/tilskud


Kilde: https://www.bolius.dk/ny-pulje-til-energiforbedringer-det-kan-du-faa-tilskud-til-94218